Ook in 2024 zingt het Shanty “de Kloosterzangers” er weer vrolijk op los

Na het optreden met kerst 2023 kwam er veel lof over de nieuwe kleding van het koor. Deze kleding, overhemden en das, kon aangeschaft worden door een flinke bijdrage van “het Cultuurfonds”.

Jaarlijks ondersteunt het Cultuurfonds projecten en initiatieven op cultureel gebied op de terreinen van podiumkunsten, beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis & letteren en natuurbehoud. Daarnaast verstrekt het fonds studiebeurzen aan jong talent en ondersteunt het musici en beeldend kunstenaars. Ook reikt het fonds ieder jaar prijzen uit.

Aanvankelijk was de jaarlijkse Anjeractie de belangrijkste bron van financiering. Vanaf 1960 kreeg het fonds een belangrijk deel van de opbrengsten van de voetbaltoto, van de giroloterij (later BankGiro Loterij) en ook van de lotto. Verdere inkomsten komen onder andere uit donaties en legaten en uit de opbrengsten uit beleggingen. In 2022 werd € 45,3 miljoen uitgekeerd aan cultuur en natuur. Ruim 3.400 projecten en initiatieven kregen dat jaar een financiële bijdrage.

Inmiddels heeft het Shantykoor opgetreden in;

  • Westerhaar voor de bewoners van het Haarhuus
  • Hardenberg in zaal Mulder samen met de Sjompiesingers uit Gramsbergen
  • Hardenberg voor de bewoners van het Blanckvoorthuis

Verder staan er nog een groot aantal optredens gepland in 2024. Klik daarvoor de agenda hierboven aan.

Zoals u ziet, er zit muziek in het shantykoor “de Kloosterzangers”. Daarom als je zin hebt om in ons koor te komen zingen neem dan contact op met secretaris@dekloosterzangers.nl